Aggasztó hír érkezett: van olyan kút, ahol már nincs üzemanyag

  • Magyarország
Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Már száz körül van azoknak a benzinkutaknak a száma Magyarországon, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt. Egyes források szerint már olyan töltőállomás is van, ahol az augusztusra szánt mennyiség fele már el is fogyott. És még csak augusztus elején járunk.

Az ATV Híradója arról számolt be, hogy az üzemeltető cégek korlátozásokat vezettek be, ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt. Az OMV-nél például legfeljebb 50 litert lehet tankolni, míg a Shell kutaknál 80 ezer forintért, ami piaci áron több mint duplája az OMV-s mennyiségnek.

Balogh József energiapiaci szakértő elmondta: a cégek saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba. Az már egy sokkal érdekesebb kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók jelenthetik-e a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e.

Magyarországon jelenleg olyan falu is van - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -, ahol az üzemeltető arról döntött, hogy egy nap legfeljebb csak 8000 ezer forintig tankolhatnak a fogyasztók.

Cimkék:
  • benzinkút
  • aggasztó
  • üzemanyag
  • töltőállomás
  • üzemanyaghiány
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet