Hirdetés

Van Twitter-fiókja? Az Ön adatait is ellophatták

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kétszázmillió Twitter-felhasználó adatait lophatták el korábban, ám a közösségi oldal nem hajlandó érdemben nyilatkozni az esetről. 

Az egyik legnagyobb izraeli kiberbiztonsági cég társalapítója, Alon Gal úgy nyilatkozott: ilyen kiterjedt adatlopást még nem látott, és ez komoly adatbiztonsági veszélyeket hordoz magában. A Twitter egyelőre mélyen hallgat az ügyről, és arról sem adott ki információkat, hogy indítottak-e bármiféle belső vizsgálatot az ügyben.

Az Index azt írja, a hackeroldalon látható adatokról készült screenshotok még mindig elérhetők a neten. A témát jól ismerő internetes szakértők szerint az adatok valóban úgy tűnnek, mint amelyeket a Twitterről loptak el. Egyelőre azonban nem világos, hogy ki vagy kik voltak az adattolvajok, hol és egészen pontosan mikor hackelték meg az oldalt.

Ugyanakkor megjegyezték, hogy az sem kizárt, hogy mindez még 2021-ben történt, vagyis akkor, amikor a Twitter még nem volt Elon Musk tulajdonában.

Mint azt a Naphíre megírta, Elon Musk még október végén kötötte meg a Twitter megvásárlásáról szóló üzletet, ezt követően pedig azonnal menesztette,  a cég vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját, valamint jogi vezetőjét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés