Hirdetés

Egy szibériai vasércbánya rejti a pokol kútját - fotó

Morvay Péter portré Morvay Péter

Hatalmas, 35 méter átmérőjű, feneketlennek tűnő szakadék nyílt Szibériában, egy olyan bánya területén, amely Roman Abramovics tulajdonában van.

A Kemerovo régióban található Sereges bánya egy népszerű síközpont közelében fekszik.

Az omlásveszély miatt négy ház lakóit már korábban elköltöztették a helyszínről, ezért most nincsenek áldozatok - írja a Daily Mail.

A füstölgő szakadékot a helyiek a "pokol kútjának" nevezték el
A füstölgő szakadékot a helyiek a "pokol kútjának" nevezték el

A világ más tájain sem ismeretlen az, hogy váratlanul megnyílik a föld. 

Novemberben az izraeli Tel-Avivban történt egy horrorisztikus - de szerencsére áldozatokkal nem járó - eset az autópályán, ahol 15 méteres szakadék nyílt a csúcsforgalomban

A mostani incidens egy vasércbánya területén történt, amelynek fő tulajdonosa Roman Abramovics orosz oligarcha egyik cége.

Abramovicsot az ukrajnai háború kitörése után szankciós listára helyezték, és a birtokában lévő legendás Chelsea futballklubot is el kellett adnia emiatt. 

Az Oroszország ellen hozott szankciók a mostani incidenshez is hozzájárulhattak, mert a bányában hónapok óta áll a kitermelés, és emiatt a kötelező karbantartások is elmaradtak. 

A helyiek a „pokol kapujának” nevezték el a hatalmas szakadékot. A régió a szibériai sámánok egyik kedvenc találkozóhelye.

A kerületi önkormányzat azt ígéri, hogy betemeti a víznyelőt, mert az a közelben található népszerű síparadicsomot is veszélyezteti.

A Gesh néven emlegetett turistaközpont állítólag a világ legjobb hóviszonyaival rendelkezik, mert 

itt a síszezon hat hónapig tart. 

A helyszín híres továbbá a tavasszal évente megrendezett fürdőruhás síversenyről, ami ebben a kategóriában a Guinness-rekordot is magáénak mondhatja. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés