"A nőből nem egy tumort operálnak ki" - óriási vita lett adásban az abortusz körüli módosításról

  • Életmód
Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Ceglédi Zoltán több fontos dolgot is elmondott az abortusz körüli kérdéskörről és arról, hogy például egy orvos hogyan viszonyul általában a beavatkozáshoz.

Az ATV Öt című műsorában Vona Gábor, Konok Péter, Ceglédi Zoltán és Hont András (Lampé Ágnes műsorvezetővel) az abortusz körüli módosításról is beszéltek a legutolsó adásban.

A Jobbik volt elnökének véleménye szerint ez a kezdeményezés a kormány részéről egy gumicsont, amit azért dobtak be, hogy a most igazán fontos kérdések helyett ez tematizálja a közbeszéd egy jelentős részét. 

Ceglédi Zoltán pedig közben próbálta megvilágítani, hogy véleménye szerint egy orvos sem boldog attól, ha ilyen beavatkozást kell elvégeznie és helyes, ha a kormány tesz egy próbát arra, hogy megkérje a nőt, hogy gondolja át. Hozzátette, nem biztos, hogy a mostani változtatás - hogy egy bizonyítékot kell bemutatnia az orvosnak arra, hogy egy élő szervezet fejlődik az édesanya hasában - a legjobb módja ennek, ám jelenleg ennek megvitatása nem történt meg, szinte azonnali módosításként jelent meg.

A videót azzal zárja, hogy nagyon fontos megérteni, hogy itt egy élet kezdetéről beszélünk és nem egy tumort operálnak ki a terhe kismamából.

A teljes műsort az atv.hu oldalán, vagy a tévé YouTube csatornáján tudják megnézni.

Cimkék:
  • abortusz
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet