Hirdetés

"A nőből nem egy tumort operálnak ki" - óriási vita lett adásban az abortusz körüli módosításról

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Ceglédi Zoltán több fontos dolgot is elmondott az abortusz körüli kérdéskörről és arról, hogy például egy orvos hogyan viszonyul általában a beavatkozáshoz.

Az ATV Öt című műsorában Vona Gábor, Konok Péter, Ceglédi Zoltán és Hont András (Lampé Ágnes műsorvezetővel) az abortusz körüli módosításról is beszéltek a legutolsó adásban.

A Jobbik volt elnökének véleménye szerint ez a kezdeményezés a kormány részéről egy gumicsont, amit azért dobtak be, hogy a most igazán fontos kérdések helyett ez tematizálja a közbeszéd egy jelentős részét. 

Ceglédi Zoltán pedig közben próbálta megvilágítani, hogy véleménye szerint egy orvos sem boldog attól, ha ilyen beavatkozást kell elvégeznie és helyes, ha a kormány tesz egy próbát arra, hogy megkérje a nőt, hogy gondolja át. Hozzátette, nem biztos, hogy a mostani változtatás - hogy egy bizonyítékot kell bemutatnia az orvosnak arra, hogy egy élő szervezet fejlődik az édesanya hasában - a legjobb módja ennek, ám jelenleg ennek megvitatása nem történt meg, szinte azonnali módosításként jelent meg.

A videót azzal zárja, hogy nagyon fontos megérteni, hogy itt egy élet kezdetéről beszélünk és nem egy tumort operálnak ki a terhe kismamából.

A teljes műsort az atv.hu oldalán, vagy a tévé YouTube csatornáján tudják megnézni.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés