Hirdetés

Ennyi, vége? A TikTokhazai betiltását követelik náluk

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Az LMP szerint be kell tiltani a TikTokot a 18 év alatti fiatalok körében és fontos lenne, hogy szigorú pályaalkalmassági vizsgálaton essenek át azok, akik a gyermekvédelemben kívánnak elhelyezkedni - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

A párt a többi között ezt is szorgalmazza országgyűlési határozati javaslatában, amelyről Kanász-Nagy Máté azt mondta: elvégezték a Fidesz helyett a munkát. Az ugyanis még nem tudható, hogy a kabinet mikor nyújtja be a gyermekek védelmét szolgáló javaslatát, az eddigi kormányzati előterjesztések az LMP szerint csak propagandacélt szolgáltak vagy az LMBT közösségek kirekesztését - hangzott el.     

Az LMP javaslatai ezzel szemben valódi megoldást szolgálnának - hangsúlyozta. Sérelmezte ugyanakkor, hogy az Országgyűlés Népjóléti bizottságának kormánypárti többsége elutasította azt a indítványt, amely megemelte volna a gyermekjóléti juttatások értékét, valamint az ágazatban dolgozók bérét.     

Másik javaslatuk nemcsak szigorú pályaalkalmassági vizsgát, pszichológiai vizsgálatot írna elő a gyermekvédelemben dolgozóknak, vagy például a TikTok betiltását a 18 év alattiak számár, hanem a más közösségi platformokhoz való hozzáférést is szigorítaná számukra - mondta.     Ha a kormány valóban fontosnak tartja a gyermekvédelem kérdését, figyelembe venné az LMP javaslatait - jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés