Hirdetés

A miniszterelnök felesége üvöltve követelte a luxusajándékot

Morvay Péter portré Morvay Péter

Új részletek derültek ki a vesztegetési perben

Hivatkozás másolása

Benjamin Netanjahu azt kérte egyik milliárdos támogatójától, hogy szó nélkül adja oda az ajándékokat, amit felesége követelt.

Több mint két éve zajlik a vesztegetési per a volt izraeli miniszterelnök ellen, amelynek legutóbbi tárgyalásán vallomást tett egy milliárdos vállalkozó, Arnom Milchan munkatársa is. Az illető elmondta, hogy Netanjahu felesége egyszer üvöltözve felhívta, hogy miért nem kapta meg a megígért luxusajándékokat.

„Sara azt követelte, hogy azonnal küldjem el neki a pezsgőket és a szivarokat, különben kirúgat az állásomból.”

A fenyegető telefon után Netanjahu személyesen beszélt a közvetítővel, és azt mondta neki, hogy nyugodtan küldjön el minden ajándékot a feleségének, az ügyvédek és a könyvelők majd elrendezik a papírokat.

A rendszeres ajándékok érteke a bírósági vallomás szerint havonta több ezer dollárt tett ki, cserébe állítólag a milliárdos vállalkozó azt kérte Netanjahutól, hogy segítsen neki meghosszabbítani az amerikai vízumát. 

A vesztegetési per megnehezíti az újraválasztásra készülő Benjamin Netanjahu kampányát. Izraelben a múlt héten írtak ki új, előre hozott választásokat, miután feloszlott a parlament. A felmérések szerint a volt miniszterelnök esélyes a novemberi szavazáson, hacsak nem születik ellene addig bírósági ítélet.

Fotó: Wikipedia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés