Hirdetés

A kínai konzulátus épületébe hajtott egy sofőr San Franciscóban - lelőtték a rendőrök

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Lelőtte a rendőrség azt a sofőrt, aki hétfő délután a San Franciscó-i kínai konzulátus vízumhivatalába belehajtott.

A San Franciscó-i Rendőrkapitányság közleménye szerint a rendőrök a Geary Boulevard és a Laguna Street közelében történt balesethez 15 óra körül mentek ki, ahol “azt találták, hogy a jármű a kínai konzulátus halljában állt meg”.

A lövöldözés azután történt, hogy a rendőrök kapcsolatba léptek a gyanúsítottal – közölte a rendőrség. A sofőrt a közeli kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét, írja a The New York Times.

A rendőrök egyelőre nyomoznak, így nem hozták nyilvánosságra a sofőr nevét. 

A San Franciscó-i Kínai Főkonzulátus közleménye szerint a sofőr olyan terültere hajtott b”, ahol konzuli dokumentumokat kezelnek, „komoly veszélyt jelentve a személyzet és a helyszínen tartózkodók életére és biztonságára”.

A város néhány hét múlva ad otthont az ázsiai-csendes-óceáni gazdasági együttműködés csúcstalálkozójának, ahol valószínűleg személyesen találkozik majd egymással Kína vezetője, Hszi Csin-ping Biden elnökkel. 

Chuck Schumer New York-i szenátor a héten Kínában tartózkodik egy kétpárti kongresszusi küldöttség vezetőjeként. A Biden-kormány az elmúlt hónapokban megpróbálta stabilizálni kapcsolatát Pekinggel a Kína területének részének tekintett Tajvan státusa és a két ország közötti kereskedelem miatti geopolitikai feszültségek miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés