Hirdetés

A héten helyezik örök nyugalomra az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Csütörtökön 13 órakor helyezik végső nyugalomra Bauman Pétert a Mátészalkai Köztemetőben - osztotta meg a gyászoló család közleményét a Zsaruellátó.

Mint ismert, múlt csütörtök este egy újbudai lakóházhoz riasztották a rendőröket, mert az egyik lakó őrjöngeni kezdett. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedtek a 35 éves férfivel szemben, ám hirtelen az intézkedő egyenruhásokra támadt, majd előkerült egy 17 centiméter hosszúságú kés is, amivel megsebesítette őket. Egyikük, Bauman Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban elhunyt.

Pénteken Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Bauman Péter
Bauman Péter

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, Baumann Péter kilenc és fél éve szerelt fel, 2021-es teljesítményét pedig kiválóra értékelték a felettesei. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves, esküvőre és családalapításra készült, kollégái vidám embernek ismerték. A rendőrgyilkosság gyanúsítottja, Sz. Szilárd beismerő vallomást tett, ennek ellenére azonban az sem kizárt, hogy megússza a börtönbüntetést, azonban ha a bíróság bűnösnek találja, akkor akár élete végéig börtönben maradhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés