Hirdetés

A háború hiénái: ukránoktól vehetnek az oroszok román állampolgárságot - videó

 portré

A szankciózápor következtében felértékelődött az uniós állampolgárság. Főleg a kivonuló multik miatt keresetüket vesztő oroszok számára. Beindult a biznisz.

Áprilisban például egy ukrán cég azzal reklámozta egy orosz nyelvű üzleti és közéleti portálon a román állampolgárságot, hogy mindössze húsz román szót kell megtanulni a megszerzéséhez. Igaz, igazolniuk kell, felmenőik Románia egykori területén születtek, de abban is megoldást kínált az ukrán cég – akkor még 5000 euró fejében. Ehhez képest a Tass hírügynökségi oldalon megjelent legújabb reklám szerint az aktuális ár 3000 euró – írja a Főtér. A bolgár állampolgárság egy ezressel drágább, a lengyel egy ezressel olcsóbb.

A dokumentumot megszerzők – ígérik - külön engedély nélkül, legálisan vállalhatnak munkát európai cégeknél, 170 országba utazhatnak vízum nélkül, igénybe vehetik az európai egészségügyi és szociális szolgáltatásokat, hozzáférhetnek az oktatáshoz, az üzleti lehetőségekről nem is beszélve. A cégek (állítólag bővült a kínálati kör) azt ígérik, hogy ügyvédeik minden szükséges papírt elintéznek a szerződés megkötése után, ezért még azt sem tüntetik fel honlapjaikon, hogy milyen iratokra lesz az „állampolgárságért folyamodóknak” szükségük.

Minderről a youtube-on még egy reklámfilm is elérhető:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés