Hirdetés

A Fifa elnöke kiborult, amiért nekiugrott a net a Pelé koporsójánál készült szelfik miatt

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A sportvezető a közösségi médiában azt írta: mérges, amiért néhányan bírálták emiatt. Elmondása szerint az elhunyt csapattársai és családtagjai megkérdezték, hogy készíthetnek-e néhány közös fényképet vele, s erre ő természetesen azonnal igent mondott.

A 82 éves korában múlt csütörtökön elhunyt Pelét hétfőn korábbi klubja, a Santos stadionjában ravatalozták fel, a szurkolók itt vehettek végső búcsút tőle. A ominózus fotó - amelyen többek között a volt Santos-játékos, Lima is szerepel - itt készült.

Infantino szerint Pelé volt csapattársai nem tudták, hogyan kell szelfit készíteni. "Hogy segítsek nekik, elkértem egyikük okostelefonját, és csináltam egy fényképet mindannyiunkról" - magyarázta.

Hangsúlyozta: nagyon tiszteli és csodálja Pelét, ezért "soha nem tenne olyat, ami bármilyen módon is tiszteletlen lenne".

Az 52 éves FIFA-elnök egyúttal bejelentette, hogy a szervezet zürichi székházának futballpályáját "Estádio Pelé - FIFA Zürich" névre keresztelik. Infantino korábban a FIFA mind a 211 tagországát arra kérte, hogy egyik stadionját nevezze el a háromszoros világbajnok brazil legendáról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés