Hirdetés

Gusztustalanul packázik a hivatal a 77 éves nyugdíjas férfival, fel vagyunk háborodva

Nap Híre portré Nap Híre

Hosszú évtizedek óta vezet hivatásos sofőrként, mégis elvették egy 77 éves férfi vezetői engedélyét az Egyesült Államokban. 

A hivatal indoklása szerint azért vették el az idős férfi jogosítványát, mert állításuk szerint nem amerikai állampolgár. Pedig a férfi több mint hét évtizede él az Egyesült Államokban, ahol hosszú ideig haditengerészként is szolgált. 

Miután elvették a vezetői engedélyét, David O’Connor több dokumentumot is benyújtott, amik azt bizonyítják, hogy amerikai állampolgár. Bár Kanadában született, de amerikai szülők gyermekeként. "Azt mondták, eleve nem lett volna szabad jogosítványt szereznem, hiszen nem tudom bizonyítani, hogy amerikai állampolgár vagyok” – nyilatkozta a férfi, akitől most az várják, hogy kérvényezze az amerikai állampolgárságot, különben nem kaphatja vissza a jogosítványát, ám a folyamat éveket venne igénybe. "Valószínűleg meghalok, mire megkapnám” – mondta elkeseredve.

A 77 éves férfi megjegyezte, több kört is megpróbált futni különböző minisztériumoknál és hivatalokban az ügyben, de jobb esetben is csak üres ígéreteket kapott. A DMV például egy 2018-ban elfogadott, tennessee-i törvényre hivatkozott, aminek értelmében a nem amerikai állampolgároktól elvehetik a jogosítványukat - írja a vezess.hu cikke nyomán az Infostart.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés