Hirdetés

50 éves Ullmann Mónika, aki nyolc évesen írt a bátyjának egy dalt

Morvay Péter portré Morvay Péter

Ullmann Mónika 1973. augusztus 2-án igazi művészcsaládba született, szinte minden rokona az előadóművészethez kötődött.

Édesapja, Ullmann Ottó zeneszerző, ahogyan nagyapja is, nagymamája táncpedagógus és hivatásos sztepptáncos volt, nagynénje koreográfus, zongoratanárnő - három évvel idősebb bátyja, Ottó pedig szintén a színész szakmát választotta.

Hároméves korában kezdte a színészi pályát és 1979-ben alig hat éves volt, amikor főszerepet kapott azt Égig érő fű című családi filmben – írja pályafutásáról a Magyar Filmadatbázis. 

1981-ben, nyolcévesen énekelte el a Moncsicsi című dalt, ami a kor gyermekslágere lett. 

Még ebben az évben a Táncdalfesztiválon elénekelte az Írtam a bátyámnak egy dalt című slágert, 

de A szeleburdi család című vígjátékban is láthatta a közönség.

1991-ben diplomázott az Állami Balett Intézetben Néptánc szakon. Színésznőként 1994-ben lépett először színpadra, a József Attila Színház díszletei között. 

Ez idő alatt jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, ahol 1997-ben végzett. Osztályfőnöke Szinetár Miklós volt.

1996-ban férjhez ment Miller Zoltánhoz, akitől született egy gyermeke, Miller Dávid, aki a családi hagyományt folytatva szintén a színészetet választotta.

Ullmann Mónika gyerekszínészként és énekesként lett országosan ismert
Ullmann Mónika gyerekszínészként és énekesként lett országosan ismert nlc

Ullmann Mónika nagyon keveset beszél a magánéletről

„Ha van olyan gondolatom, ami szívesen a hasznára válna bárkinek, akkor azt megosztom, és egy interjúban elmondom… De az az én döntési jogom, hogy belemegyek-e, vagy sem” 

– mondta erről néhány évvel ezelőtt a színésznő.

A színház mellett számos tévés produkcióban is feltűnt: 1998-tól két éven át alakította Marosi Krisztát a Barátok közt című sorozatban, de feltűnt később a Jóban Rosszban című tv-sorozatban is.

2011-től saját barkács sorozatot indított egy ismeretterjesztő csatornán Barkács csaj címmel.

2010-ben 15 év után elhagyta a József Attila Színházat és azóta szabadúszóként dolgozik. 

Vendégszerepeket játszott a Budapesti Operettszínházban, a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Veszprémi Petőfi Színházban, a Békéscsabai Jókai Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a Soproni Petőfi Színházban és a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Az utóbbi időkben az Orlai produkció előadásaiban szerepel.

Mozivásznon többször is feltűnt több sikerfilmben, köztük a 6:3, avagy játszd újra, Tutti (1999); Hyppolit (1999); Világszám (2004); Kútfejek (2005); Egy bolond százat csinál (2006) és az S.O.S. Szerelem (2006) produkciókban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés