Hirdetés

Újabb erős földrengés rázta meg Romániát

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szerdán este újabb erős rengés rázta meg Romániát - írja az Időkép

Magyar idő szerint 22:28-kor mozdult meg a föld a szomszédunkban, Zsilvásárhelytől mintegy 21 km-re.

Az első információk szerint a rengés  4-es erősségű volt és 15 km-es mélységben pattant ki.

A Richter skála szerinti 4-es erősségű rengéseknél a csillárok kilengenek, morajlás hallatszik, de nagyobb károk szerencsére csak ritkán keletkeznek.

Ahogy azt korábban a Naphíre is megírta, a törökországi pusztító rengés után február 12-én Európa peremén két földrengést is észleltek. Grúzia nyugati részét először egy 4,4-es erősségű földrengés rázta meg, majd jött egy második rengés is, ami már enyhébb, 3,6-os erősségű volt. Február 13-án Romániában is megmozdult a föld, 5,2-es erősségű rengés észleltek Gorj megyében. A  földfelszíni középpontja Nagyszebentől 102, Craiovától 107, Pitestitől 137 kilométerre volt. Húsz perccel később 3-as erősségű utórengés következett be ugyanabban a térségben.

Február 14-én újabb, 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Románia déli, olténiai részét. Ezt a földmozgást fél órán belül két kisebb - 3,4-es erősségű - utórengés követte. 15-én, szerdán pedig a szomszédos országunk mellett Új-Zélandon is megmozdult a föld a délutáni órákban. Az új-zélandi földrengésfigyelő központ 6,1-es erősségű földrengésről számolt be Wellington közelében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés