Hirdetés

3 napos időjárás-előrejelzés: jön a hidegfront

Nap Híre portré Nap Híre

Az igazi őszi időre még várni kell, de kedden egy hidegfront érheti el az országot.

Mint azt lapunk is megírta, vasárnap napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel. Arrafelé zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt északkeleten. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Kisalföldön helyenként megerősödik. A hajnali 12 és 17 fokról délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden egy hidegfront szakadozott felhőzete vonulhat át hazánk felett nyugatról kelet felé. Emellett több órára kisüthet a nap. Szórványosan számítani lehet záporesőre, zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, a zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés