2000 forint fölé drágul a cigaretta

  • Életmód
Farkas Nóra portré Farkas Nóra

Június 30-tól ismét drágul a cigaretta. Több, a dohányosok körében, népszerű márka ára már átlépte a 2000 forintot is. 

Június 30-tól ismét drágábbak lettek a cigaretták, néhány esetben a 2000 forintot is meghaladhatja egy doboz ára – írja a liner.hu a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság (SZTFH) honlapja alapján.

Ezen árak érvénybe lépésének napja hétfő vagy csütörtök lehet. A kiskereskedelmi eladási árakat az ár érvénybe lépésének napját megelőző munkanapon 12 órától teszi közzé az SZTFH. A jogszabályi rendelkezés alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek a kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat.

Mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk a dohányosoknak

Hivatkozás másolása

Magyarországon utoljára 2021 áprilisában volt jövedékiadó-emelés a dohánytermékek esetében, mivel az Európai Unióban utolsóként Magyarország nem felelt meg az államszövetség által kötelezően előírt minimumszintnek. 

2023 januárjában viszont további emelést vár el az Európai Bizottság, amire két lépcsőben már készül is a magyar kormány, jelenleg a kiskereskedelmi eladási ár 23 százaléka a teher mértéke (de ennek legalább 39,3 ezer forintnak kell lennie), míg júliustól a kiskerár 23,5 százalékára ugrik a szint (a minimum pedig 40,8 ezer forint lesz).

Cimkék:
  • cigaretta
  • drágulás
  • infláció
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet