Hirdetés

(18+) Döbbenetes részletek derültek ki az esztergomi robbantásról, a rendőrökkel együtt akart meghalni a férfi

Nap Híre portré Nap Híre

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a TEK főigazgatója.

Mint lapunk is beszámolt arról, szerda este robbanás történt egy esztergomi családi háznál. Az épülethez a robbantás előtt a rendőrök is kivonultak, túsztárgyalást folytattak, ám ez sikertelennek bizonyult. Az akció közben a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr és tűzoltó pedig megsérült. Megírtuk azt is, hogy az elhunyt rendőrt Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki. Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

Hajdu János rendőr altábornagy, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott és kiemelte, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak ügyében folytat eljárás keretében vonultak ki a rendőrök és a TEK a helyszínre. Elmondása szerint többször végeztek már ilyen elfogást, és az elmondása szerint az sem ritka, hogy az elkövető fenyegetőzik.

Kiemelte, művelet rossz terepen zajlott, a férfi felszólításra előjött, a teraszról kommunikált az egyenruhásokkal. Az elkövető azonban nem volt együttműködő, bár többször is úgy tűnt, hogy megadja magát, de végül mindig máshogy döntött. A műveletet azonban még sötétedés előtt be akarták fejezni, így megkezdték a behatolást.

Másodpercek alatt zajlott le minden, a TEK-esek megnyitották a kaput, egyetlen kommandós nem tudott bejutni. Egyikük tisztán látta, hogy a férfi egy flexszel a kezében egy gázpalack felé indult. A detonáció következtében 8–10 métert repültek a közelben tartózkodó rendőrök

- mondta Hajdu, majd hozzátette, többen a tópartra vagy a tóba estek, onnan kellett kimenteni őket. Majd úgy fogalmazott, hogy a robbanás után megkezdték az egészségügyi mentést. Egy rendőr a helyszínen elhunyt, a sérülteket pedig az esztergomi és a Honvédkórházba szállították. Mint mondta, már egyikük sincs életveszélyben - írja az Index.

Meghallgatva a kollégákat, látva a körülményeket, egyértelműen kijelentették a művelet jogszerűségét. A jelentéseket elolvasva tisztán látszik, hogy a protokollt betartva, az eszközöket szakszerűen használva hajtották végre a műveletet

- fogalmazott az altábornagy, aki elárulta azt is, hogy

az elkövető egyértelműen kijelentette, hogy ha kell, a rendőrökkel együtt hal meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés