Hirdetés

(18+) Döbbenet: Tévedésből megöltek három izraeli túszt az izraeli erők

Nap Híre portré Nap Híre

A három túsz holttstét már Izraelbe szállították.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) arról tett bejelentést pénteken, hogy tévesen megöltek három izraeli túszt, miután "fenyegetésként" azonosították őket. A két túsz családja engedélyt adott arra, hogy nyilvánosságra hozzák a nevüket, Yotam Haim és Samir Talalka is az áldozatok között vannak. A harmadik túsz családja azonban azt kérte, ne tegyék közzé a szerettük nevét - írja az Euronews.

A sedzsai harcok során az IDF tévesen fenyegetésként azonosított három izraeli túszt. Ennek eredményeként a csapatok feléjük lőttek, és meghaltak

- közölte a tragikus hírt az IDF. Kiderült az is, hogy holttestüket Izrael területére szállították, ahol megvizsgálták azokat, majd bebizonyosodott, hogy valóban három izraeli túszról van szó.

Kihangsúlyozták, azonnal megkezdték az eset vizsgálatát, majd hozzátették, egy aktív harci zónáról van szó, amelyben az elmúlt néhány napban folyamatos küzdelmek zajlottak. Az eseményből levonták a tanulságokat, amelyeket átadtak a helyszínen lévő összes IDF-alakulatnak.  

A közleményt azzal zárták, hogy az IDF mély megbánását fejezi ki a tragikus eset miatt, és őszinte részétét küldi a családoknak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés