Hirdetés

10 halálraítélt rab dermesztő utolsó mondata a kivégzés előtt

Morvay Péter portré Morvay Péter

A kivégzésre vitt halálraítéltek az utolsó szó jogán általában megszólalhatnak. Mindenki másként reagál a végső pillanatban.

Voltak, akik a vesztőhelyen is udvariasok maradtak, mint Marie Antoinette francia királyné, aki miután véletlenül rálépett a hóhér lábára, ezt mondta:

“Elnézést, uram. Nem szándékosan tettem”

Vannak, akik magukba szállnak az utolsó pillanatokban. Egy rendőrgyilkos, az amerikai Charles Bass az anyukájának üzent, mielőtt beadták volna neki a méreginjekciót: „Ne érezd magad rosszul, mama. Én ezt megérdemlem.”

Egy másik kegyetlen gyilkos, Jeffrey Barney, aki megerőszakolta, majd egy mikrofonzsinórral megfojtotta egy texasi lelkész feleségét szintén bűnbánatot tartott: 

„Sajnálom azt, amit tettem. Megérdemlem ezt. Remélem, hogy Jézus megbocsát. Egész testemben remegek.” - mondta a halálraítélt.

A nevelőanyját meggyilkoló Markham Duff-Smith is magába szállt a kivégzés előtt:

 „Legutolsó bűnös vagyok a bűnösök közül.”

A taxisgyilkos Jerome Butler ezt üzente: „Mindenkinek egy boldog életet kívánok", míg Gary Gilmore 1977-ben csak ennyit mondott:

„Essünk túl rajta.”

Warren Bridge még rövidebben reagált: „Viszlát”

Vannak, akik az utolsó percig áldozatnak tarják magukat: „Továbbra is fenntartom azt, hogy ártatlan vagyok. Nincs más mondanivalóm.” – mondta Johnny Anderson, akit 1990. május 17-én végeztek ki.

Egy las vegasi kaszinós rablógyilkosság miatt elítélt bűnöző, Jesse Bishop utolsó szavai ezek voltak: „Adjatok kegyelmet vagy végezzetek ki. De ne húzzátok az időt.” Bishop kivégzését jogi és technikai akadályok miatt többször is elhalasztották korábban.

És van, aki soha nem bánja meg tettét, mint Carl Kelly, aki az utolsó szó jogán azt mondta: „Afrikai harcos vagyok. Azért születtem, hogy lélegezzek, azért születtem, hogy meghaljak.”

„Úr Jézus Krisztus!” – ezt a hitvallást pedig egyszerre 43 egyiptomi kopt keresztény kiáltotta, akiket a líbiai tengerparton letérdeltetve végeztek ki az iszlám Állam (ISIS) terroristái 2015. februárjában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés