Hirdetés

Minden kiderült a magyarérettségiről: ezt kapták a diákok

Nap Híre portré Nap Híre

Karinthy Frigyes, Babits Mihály, Antigoné - ezekben a témakörökben kellett toppon lenni. 

Fotó: MTI

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, gőzerővel zajlanak az idei érettségi vizsgák. Orbán Viktor miniszterelnök már reggel rendhagyó videóval kívánt sok szerencsét a fiataloknak. 

Most kiderült: Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját kell elemezniük a magyarérettségi második részében a középszinten vizsgázó diákoknak. Akik viszont nem műelemzést választanak, azoknak Babits Mihály költészetéről kell egy általános témakifejtő esszét írniuk.

Az idei magyarérettségi első részében a Magyar Kultúra című folyóirat egyik szerzőjének könyvekről szóló szövegét kapták a diákok, ahol többek között meg kell keresniük a szövegben megtalálható megállapításokat, érveket és álláspontokat, de számos nyelvtani feladat is található benne, többek között leíró grammatika és stilisztika is - írja az Eduline

Az új magyarérettségi irodalmi feladatlapjában pedig Antigoné és Ady Endre is szerepelt, ezen kívül a vizsgázóknak lyukas szöveges feladatként többek között ki kellett egészíteniük egy kapott költeményt, valamint szereplők nevei alapján meghatározni egy adott mű címét, műfaját és annak szerzőjét.

A szövegértési feladatokkal 40, míg az irodalmi teszttel 20 pontot szerezhetnek a diákok az írásbelin.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés