Hirdetés

Mi történik? Sorra lépnek vissza Karácsony Gergely ellenfelei

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre kevesebb kihívója van Karácsony Gergelynek.

Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választás kapcsán. A választási bizottság az ajánlások ellenőrzése után hivatalosan nyilvántartásba veszi a jelöltet.

Mint ismert, a kormánypárt főpolgármester-jelöltje Szentkirályi Alexandra volt kormányszóvivő. A főpolgármesteri címért újraindul Karácsony Gergely is. Kettőjük fő kihívója pedig Vitézy Dávid, aki az LMP támogatásával vágott neki a kampánynak. Bár a Jobbik-Konzervatívok pártnak is volt saját jelöltje, azonban április közepén Brenner Koloman visszalépett, méghozzá Vitézy javára.

Időközben Kajtor Gábor, a Szabad Ország Mozgalom jelöltje és a függetlenként induló Nimmervoll Márk Erik is visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől a Nemzeti Választási Iroda adatbázisa szerint. Május elején Kolek Márton Ottó független főpolgármester-jelölt is kiszállt a versenyből, akárcsak Simon Szilárd Attila.

Ma pedig a szintén függetlenként induló Ács László, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje, Ferenczik József, valamint a Nemzetegyesítő Mozgalom jelöltje, Kovács János is jelezte, hogy mégsem indul a főpolgármesteri címért - írta meg a Valódi Hírek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés