Hirdetés

Kirobbant a vita: a DK vagy Magyar Péter pártja a legnagyobb ellenzéki párt?

Nap Híre portré Nap Híre

Tényleg a Fidesz és Magyar Péter küzd egymással a legtöbb EP-ajánlásért? Milyen üzenete van annak, hogy Donáth Anna egyszerre vezeti a Momentum EP- és fővárosi listáját? Hihetünk-e a közvélemény-kutatásoknak? A DK vagy a Tisza Párt a legnagyobb ellenzéki párt? Ezekről a kérdésekről beszélt Nagy Attila Tibor a Naphire.hu YouTube-csatornáján futó Elemző című podcastban.

Magyar Péter már szombaton bemondta, hogy pártjának megvan az EP-induláshoz szükséges 20 ezer aláírása, majd a Fidesz közölte, hogy elsőként adta le aláírásait az NVI-hez. Miről szól az ajánlásokkal kapcsolatos számháború? És lehetnek-e olyan pártok, amelyeknek nehézséget okoz az EP-induláshoz szükséges aláírások összegyűjtése?

A Naphire.hu YouTube-csatornáján futó Elemző című podcastunkban Nagy Attila Tibor politikai elemző többek között arról beszélt, hogy feltűnően csendben van a Momentum az EP-választási ajánlásai számával kapcsolatban, és ennek oka az lehet, hogy nem gyűlnek megfelelő ütemben a párt ajánlásai.

A műsorban szóba került az is, hogy csökkenhet-e, illetve mennyivel csökkenhet az EP-választáson a Fidesz 2019-es, 51 százalékos támogatottsága, hogy hihetünk-e az egymásnak sok tekintetben ellentmondó közvélemény-kutatásoknak, illetve hogy a DK vagy Magyar Péter pártja lehet-e a legnagyobb ellenzéki párt.

A beszélgetést itt nézhetik meg:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés